Uppdatering!

Nu var det längsedan jag bloggade! Dåligt samvete för det, som vanligt... Har en liten förklaring, har inte haft tid att ta upp datorn och blogga och blogg.se appen i Iphonen krånglar! Så jag kan inte blogga från mobilen, försöker att ordna det! Datorn är jag vid så sällan och det är tråkigt att blogga från datorn då jag har alla (aktuella) bilder i mobilen. Men jag jobbar på det!

Jag har börjat på mitt nya jobb. Jag jobbar på Transcom, är anställd där via Uniflex. Jag jobbar som försäkringsförmedlare (fint ord för telefonförsäljare) för SEB. Jag trivs jättebra, det går jättebra för mig, jag är jätteglad att jag gav jobbet en chans! Ville inte vara telefonförsäljare då jag var det innan och det var inte bra på min tidigare arbetsplats, men Transcom är så mycket bättre!

Jobbar långa dagar men ska försöka mobilblogga så mycket jag kan ifrån jobbet då jag numera spenderar all min tid där (känns det som). Ska bara få appen att fungera!

Tjejen är sjuk... Magen krånglar på henne, om man säger så! Bytt bajsblöjor idag är det enda jag gjort. Hoppas hon blir frisk tills måndag så jag kan åka och jobba!

Nytt jobb!

Hej! I fredags var jag ju på en arbetsintervju, som gick toppen! Gick då vidare till en andra intervju som var idag. Gick skitdåligt, jag blev asnervös och fick inte fram ord, snubbla över orden och ja, skämdes sönder! Trodde att det var kört men efter 2 timmar så ringde dem och sa att jag fick jobbet!

Hääärligt! Börjar redan imorgon. Kommer att jobba på Transcom i Borås, avdelning försäkringar. :).


Min iphone är tillbaka!

Tänkte bara säga att min Iphone är tillbaka! Varit utan den i en månad då den har legat på lagning. Nu blir det lättare att blogga. :).

Nu äter jag frukost och gör mig iordning för en arbetsintervju, önska mig lycka till!


Bilder från lördags.

Tänkte inte alls på att ta bilder i lördags när jag var ute, med det blev lite bilder på mig och Linnéa iallafall innan vi gick ut! :).


Utveckligssamtal.

I fredags hade jag utveckligssamtal på förskolan för Hanna. Det gick jättebra. Hon har inga "problem" på dagis eller hur man säger. Personalen tycker att hon är väldigt bra i sociala sammanhang, speciellt då att hon har hittat en bästa kompis på dagis! Hanna är bra på att säga vad hon tycker och tänker, pratar på bra även om man kanske inte allid förstår henne, men hon är bra på att göra sig förstådd ändå genom att visa, peka osv.

Hon gillar att sjunga, dansa, måla, vara ute, gunga, gräva osv på dagis. Det fanns inte så mycket om att prata om under utveckligssamtalet då det inte är något som krånglar, stolt mamma!

Uppdatering!

Då var det nästan en vecka sedan jag skrev, vilket slarv! Hmm... Aja. Här är jag! Vad har hänt i veckan? Inte så mycket speciellt egentligen. Förra tisdagen så var jag ju hos frisören som ni vet och klippte av håret. Ska inte säga så, hår har jag kvar men det blev väldigt kort!

I onsdags så kom min kusin Ida hit, vi tjöta mest sedan hade hon med sig en kasse med barnkläder från Tova (min minikusin, som är inte mycket äldre än Hanna), som Hanna fick kika igenom. Hanna blev jätteglad över alla kläder! Hon älskar kläder. Sedan hjälpte Ida mig med Hanna, var tvungen att åka till gynmottagningen och kika läget, om ni förstår. ;).

I torsdags hade jag en heldag på körskolan och pluggade teori. Man ska ju klara 4 teoritester och då klarade jag två stycken. I fredags var jag där igen och klarade den tredje, så nu är det bara ett test kvar. Hanna hade utveckligssamtal i fredags men tänkte skriva mer om det i ett enskilt inlägg.

Förra lördagen så var ju tanken att jag och Linnéa skulle ut på krogen, men hon och hennes son åkte på magsjuka så det blev nu i helgen istället. Var skitroligt! Dansade och så var vi med min pojkvän och hans kompisar.

Idag då... Varit på körskolan, lagat mat, diskat, städat, varit på lekparken, ätit pizza med mamma... Varit en bra dag, underbart väder! Nu kommer snart pojkvännen hit! :).

Godmorgon tisdag!

Hej! Idag har jag mycket på schemat. Körskolan, ringa viktiga samtal, göra ärenden m.m. Men sånt måste göras ibland!

Slutar körskolan halv 10 idag (på förmiddagen såklart) och efter det så har jag bokat in en tid hos frisören! Ska bli spännande, hoppas jag... Haha! Jag var där för ca två månader sedan och klippte lång pach (stavning?), alltså det är kortare där bak och så blir det längre framåt. Idag så ska jag klippa topparna och klippa av det långa därfram så det är lika kort som där bak. Inget jag egentligen vill göra, men det är såååå slitet så det måste bort.

Vill inte ha kort hår, men men. Så är det när jag har slarvat. Om ni har tur kommer jag ladda upp bild! Hahah. Vi hörs sen, nu ska jag och Hanna äta frukost. Kram!

När mammarollen sviker...

Kan bara tänka mig vilka kommentarer det kan komma från vissa läsare när jag kommer att skriva som jag ska nu, mycket negativt med andra ord. Kan börja med att det jag kommer att skriva nu gäller inte bara mig utan gäller ALLA föräldrar, ingen föräldrer är perfekt, alla har sina svaga sidor i sin föräldraroll och svaga egenskaper som människa.

Hanna kom in i trotsen redan strax efter att hon fyllde 1 år. Vilket jag då tyckte var jobbigt, men nu är hon 2 och ½ år och när jag tittar tillbaka på hennes "1-års trots", var det ens trots? Nja... Hanna har alltid varit väldigt envis, haft stark personlighet, starka känslor, starka viljor... Men som vilket annat barn som helst egentligen.

Trotsen är en jobbig och krävande period, jag har tyckt att hennes trots nu på senare tid har varit jättejobbig och jag tycker fortfarande att det är jobbigt. Jag har haft litet tålamod när det gäller Hanna. Föräldrar måste ha mycket tålamod, men man är inte bara en mamma, utan en människa också.

Jag kan inte säga att jag har varit en dålig mamma, eller känt mig som en dålig mamma, för jag gör alltid så gott jag kan och försöker hjälpa Hanna när hon har det svårt med trotsen, när hon inte riktigt vet vad hon vill och när hon inte riktigt förstår och vill prova själv. Jag gör så gott jag kan.

Men jag känner att i vissa situationer eller tillfällen så hade jag kunnat puscha mig själv lite extra, men jag gav upp för lätt. Jag tycker att jag är en jättebra mamma, men ibland tappar man humöret, man har ingen ork eller energi, man gör det lätt för sig. Och då vill jag bara upprepa igen, detta gäller inte bara mig, utan varenda liten föräldrer på denna jord. ALLA känner oftast såhär vid ett eller annat tillfälle.

Jag har läst mycket om barnens utvecklig och trotsen och hur man ska hantera den och vad man kan göra osv. Men nu på senare tid så har Hannas trots blivit ännu värre och då har jag känt som mamma: Vad ska jag göra nu? Vad är nästa steg? Hur hanterar jag dessa nya situationer? Hur känner Hanna omkring detta?

Så nu ikväll har jag, återigen, suttit och läst om barnens utvecklig, trotsen, hur man hanterar den, hur man kan hjälpa barnen osv. Det blev upprepning på upprepning på upprepning. Men bra! Även om man har läst det flera gånger så kan det vara bra att läsa det igen, och igen, och igen. Att ha suttit här ikväll och googlat omkring på dessa områden har hjälpt mig mycket!

Här ska ni få en länk av mig, denna tyckte jag var jättebra! Väldigt mycket var likt situationerna med Hanna: KLICK!

Nu ska jag sätta mig och läsa mer, får se vad man mer kan hitta på internet. Sedan ska jag sätta mig och skriva ett dagsschema, jag har börjat tappa rutiner för Hanna och det är bland det viktigaste barn har! Så dags att skriva schema, som jag ska sätta upp någonstans här hemma och kolla igenom varje dag! Varenda liten detalj i vardagen ska stå med.

Sen tänkte jag skriva ned en lapp men olika aktiviteter på, nu när vintern har varit så har jag varit lite lat med att vara utomhus med Hanna (kallt och jobbigt tycker jag!), men nu när våren är här och solen skiner så fint på dagen så tänkte jag att vi skulle ta och gå ut och hitta på saker. Kom gärna med tips! 

Har ni tips kring trotsen? Hur gör ni? Vad tycker ni är jobbigt?

BVC - 2 och ½ års-kontroll.

Hanna hade ju BVC här om dagen. Det var inte så mycket speciellt egentligen... BVC-sköterskan kollade hennes tal (som jag har varit orolig för, hon har varit väääldigt sen i talet) men BVC-sköterskan gav henne ett klart godkänt på den fronten, men vi kommer få gå till en talspecialist (eller vad det heter) när Hanna är 3 år om jag fortfarande är orolig. 

Hanna pratar hyffsat bra och har bra förståelse när man pratar med henne, säger man "gå till köket och hämta en gaffel" så förstår ju hon det och hämtar en gaffel.

BVCsköterskan kollade om Hanna kunde olika djur och hur de låter, också godkänt... Om hon kunde skilja på stor och liten och det kan hon. Så pratade vi bara allmänt om hur det går för oss, hur vi mår osv.

Vikt och längd var svårt att kolla, Hanna totalvägrade! Men vi fick fram på ett ungefär: 14,3 kg vilket var perfekt och 88 cm lång vilket är lite kort men normal för henne då jag och hennes pappa är kortare än "normalt".

Hemmakväll.

Tanken var allt jag och Linnéa skulle ut idag, vi hade planerat hela kvällen hur länge som helst! Otur som vi har så åker Linnéa och hennes son Mio på magsjuka inatt. Så jag blir hemma ikväll. Min pojkvän kommer hit iallafall så det blir en bra kväll ändå. :).

Vda vi hittar på vet jag dock ej... Blir nog melodifestivalen och slapp i soffan. ;P. Hur spenderar ni denna lördag?Jättegammal bild på mig och Linnéa, hahah. Som man ser ut!

Vårfint till Hanna.

Allt från H&M! Ääälskar deras barnkläder.

Chocomania.

Ingen har väll missat The Body Shop's nya serie Chocomania, helt underbar! Köpte den duschtvålen idag, luktar helt fantastiskt, luktar som en blandning av choklad och kakao. Har inte provat den än dock, men kan man bli besviken? Tror inte det! Kommer nog att köpa hem flera produkter ur serien! :).


Dåliga uppdateringar.

Nu när jag inte har min Iphone så blir det fruktansvärt dåligt med uppdateringar och jag ska inte ljuga - det kommer att vara dåligt med uppdateringar tills jag får tillbaka min Iphone. Men jag ska försöka använda datorn lite mer!

Jag mår bra iallafall och Hanna med! Imorgon har hon BVC, 2 och ½ år kontroll. Då ska vi gå igenom hennes tal. På lördag är jag barnledig, då ska jag och Linnéa gå ut faktiskt! Det var ett bra tag sedan nu! Nästa vecka har Hanna utveckligssamtal med. Men jag kommer såklart att skriva mer om det! :).

Nu ska jag fixa till mig och sedan lämna Hanna på dagis och åka till körskolan, kram!Hej! Mitt namn är Elin. Jag blev gravid som 16-åring och är idag 25 år och mamma till tjejen Hanna som är 8 år.

I bloggen har jag skrivit om min resa, utmaningar, bebissnack, ungdomsliv och om vardagspusslet mellan skola, jobb, vänner och att vara mamma.
Kontakta mig:
elinzollfrank@hotmail.com

RSS 2.0