Hanna börjar härmas.

Den senaste veckan så har Hanna börjat att härmas. När vi klappar händerna så klappar hon händerna. När vi pekar så pekar hon också. När vi slår på något (typ TV-bordet) så slår hon också, hahah. Så nu börjar det hända lite saker i hennes utvecklig! Det roligaste är ju när hon klappar händerna! Ska se om jag kan få en video på det.

Torsdag 30/9.

Hej! Jag har hostat som fan inatt och bestämde mig för att inte gå till skolan idag heller. Vill inte hosta på alla eller snora ner dem, hahah.

Men jag har fått lite gjort idag iallfall. Jag hade världens berg med papper som behövdes rensas så det har jag gjort och även lite städning. Har även lagat ny mat till Hanna som jag har fryst in. Jag tog mig en sväng i stan också, blev tvungen att göra några ärenden inne på banken och så fick jag gå till stationen och hämta ut tågbiljetter. Niklas och Hanna åker till Helsingborg imorgon och stannar tills måndag. Vi får se hur det går. Fick också köpa ett nytt busskort.

Nu väntar jag på Linnéa och hon ska vara här över natten. Ikväll ska vi kanske göra hemmabakad pizza om vi inte ändrar oss och gör något annat. Så tänkte vi hyra film. Vi får se vad vi hittar på! Kram.

Onsdag 29/9.

Imorse så var förkyldningen inte bättre så jag fick bli hemma idag. Jag började med att designa om Linnéas blogg lite. Sedan kom hon hit också. Vi har grejat med hennes blogg och så var hon med mig och hämtade Hanna på dagis. Så hon fick se Hannas dagis och så fick hon köra barnvagn så nu har hon övat på det, hahah.

Annars idag så har vi bara pratat. Hon åkte precis hem och nu väntar jag på Niklas. Han är på ett möte nere i stan.

Men annars idag så vet jag inte riktigt vad som händer. Ska försöka plugga matte B och ikväll så ska jag väl kolla på Idol. Inget mer intressant än så. Jag ska försöka bli frisk så jag kan gå på praktiken imorgon. Kram!

Åh jag blir så trött på detta!

Jag är sjuk IGEN. Detta är fan femte gången jag är sjuk under dessa två månader som har gått. Nu är det förkyldning som spökar, som jag blev av med en-två veckor sedan. Fyfan vad arg jag blir. Hanna börjar bli snorig hon med. Usch säger jag bara.

Redan igårkväll kände jag mig kass men jag gick till skolan idag ändå eftersom att vi hade viktiga lektioner som jag bara inte kunde missa. Min förkyldning har blivit värre sedan jag kom hem ifrån skolan och så som det ser ut nu så kan jag inte gå till skolan imorgon. Helvete.

Men jag ska försöka plugga lite matte B istället. Jag har prov nästa vecka och jag kan inte ens hälften av kapitlet (uuops!).

Men jag ska ligga och krya på mig och hoppas på tillfrisknad så fort som möjligt. Kram!

Mobilblogg:

dsc00171 (MMS)

Jag står just nu och lagar middag till Hanna. Det blir potatis, fisk, fisksås, ärtor och majs. Niklas underhåller Hanna under tiden. Ser kul ut? Hahah.


Det bästa med att vara vuxen.

Jag har växt upp fort. Ända sedan jag var liten så har jag fått lära mig att ta ansvar. Kanske inte riktigt seriösa saker, men städning och så. Och nu när jag har fått barn så har jag växt ytterligare i kanonfart och blivit mogen och ansvarfull. Och det tycker jag är det bästa med att vara vuxen.

När man blir vuxen så blir man mer ansvarsfull, mognare, man har en annan syn på världen, man har lättare på att skilja mellan viktiga och oviktiga saker, man blir mer självsäker, man får olika värderingar, man får mer självrespekt och mer respekt för andra.

Jag säger inte att mina vänner är omogna, men jag märker ju skilland mellan mig och mina vänner. Jag är mer ansvarsfull, mer mogen, jag visar mer respekt för folk, jag har bättre tro på mig själv. Det är helt naturligt att tonåringar inte riktigt kan skilja på viktiga saker och oviktiga saker, det är naturligt att vara osäker på sig själv, det är naturligt att inte ta skolan seriöst (svårt att beskriva, men jag hoppas ni förstår).

Jag menar, när jag är i skolan så finns det folk som töntar bort sig på lektionerna. Som inte lyssnar på läraren. Jag vet själv hur det är för jag var också sådan innan jag fick barn. Det var inte alltid jag tog skolan seriöst. Men idag gör jag det. För nu inser jag, hur viktig skolan faktiskt är och hur mycket man stör andra i klassen när man sitter och fjantar bort allting. Det är respektlöst och idag vet jag hur viktigt det är att respektera andra.

Jag kommer ihåg efter att Hanna hade fötts, så var det två av mina vänner som var ovänner. De hade bråkat. Först var jag med den ena vännen och hon berättade sin uppfattning om bråket. Sedan var jag med min andra vän och hon berättade sin uppfattning om bråket. Och jag tyckte det var så töntigt. Varför bråka? Är det så viktigt att bråka med andra människor? Är det så viktigt att sprida falska rykten om folk?

När mina vänner berättade om det bråket, det var nog då jag förstod hur mycket jag har vuxit upp. Jag kände direkt "Varför lägger de ner energi på att bråka? Varför lägger de inte ner sin energi på något som faktiskt är viktigt? Varför kan de inte bara lösa problemet och gå vidare? Måste de fortsätta att prata om varandra?".

Jag har själv varit där. Bråkat med en vän och sedan pratat om bråket med en annan vän. Men idag är jag inte den personen. Det är ju så töntigt att hacka på andra. Det är så töntigt att börja bråka med någon. Det är så töntigt att sprida falska rykten. Det är så töntigt att ljuga för folk. Tycker ni inte det?

Så ja, det bästa med att vara vuxen - det är att man just är det, vuxen. För då har man mer förståelse, man är mognare, ansvarsfullare, man har mer respekt för sig själv och mot andra.

Mobilblogg:

dsc00170 (MMS)

Sitter i skolan och har Matte B. Det är inte roligt och jag är riktigt trött.


Dag med Linnéa.

Hej! Hela dagen har spenderats med Linnéa. Vi har fikat, kollat på TV, pratat massor, hon fick bebiskläder av mig... Ja, vi har haft jätteroligt iallafall!

Det blir tyvärr inget längre inlägg än såhär, jag måste plugga matte B! Har prov nästa vecka så imorgon ska jag visa för min lärare vad jag har gjort / vad jag kan / vad jag behöver mer hjälp med. Så nu gäller det är ligga i ikväll! Vi hörs mer imorgon, kram!

När är det lämpligt att gå ut?

Nu tänkte jag köra igång en debatt här, vi får se hur det går.

Det jag vill att ni ska diskutera om är när det är lämpligt att gå ut för första gången efter att man har fått barn? Alla mammor, oavsett ålder, behöver komma ifrån hemmet och roa sig med sina kompisar. Men när är man redo för det?

Jag kommer ihåg första gången jag och Niklas skulle iväg och mamma skulle vara barnvakt. Hanna var en månad då. Vi skulle åka till skatehallen för att Niklas skulle blejda. Vi var borta i två timmar från Hanna och jag höll på att spricka. Jag tänkte på Hanna hela tiden. "Vad gör hon nu?" "Kan hon ha ramlat?" "Är hon tillräckligt mätt?" "Har hon ren blöja?" "Hon kanske är övertrött och skriker?", ja ni vet. Jag kunde inte slappna av en minut. Jag var inte redo att lämna bort Hanna.

Andra gången jag skulle gå ut var på nyårsafton. Jag skulle fira den med en kompis, hemma hos hennes kompis med annat folk. Hanna var 4 månader då. Och jag kunde inte släppa Hanna ur tankarna här heller. Det kom fram en kille till mig den kvällen, antagligen så skulle han ragga på mig. Han frågade vad jag gör på vardagarna och med en gång sade jag "Jag är mammaledig, jag har en underbar dotter som jag spenderar mina dagar med". Och resten av kvällen så pratade jag om Hanna och jag var orolig. Jag var inte heller här redo för att gå ut, jag tänkte bara på Hanna och jag försökte verkligen att njuta av min första utekväll sedan hon föddes men det gick inte. Jag ville bara hem till henne.

Så jag vet inte riktigt när man är redo att gå ut första gången efter man har fått barn. Visst är det från person till person när man känner sig redo. Men om man ska tänka överlag? Jag tror att det kanske kan vara när barnet är ca 7 månader. Vad tycker ni? Vad är för tidigt? När är det dags att gå ut? Om med att "gå ut" så menar jag på fest, krogen eller så.

Mobilblogg:

dsc00169 (MMS)

Nu går vi till Ica och handlar. Hanna har på sin nya mössa. Jag är helt kär i den. Jag vill ha en egen! Vet ni vart jag kan få tag på sådana mössor?


Fynd från marknaden.


(Dålig bild, kommer en ny senare).


En plånbok till mig! Som jag har letat efter en bra, äntligen!
(Dålig bild, kommer en ny senare).

Mobilblogg:

dsc00168 (MMS)

Nu ska vi gå hemåt. Vi har varit på höstmarknaden i några timmar nu. Hittat lite fina saker, jag visar när vi kommer hem. Hanna har sovit ett tag nu, så himla trött. Hon ska få ett varmt bad när vi kommer hem. Vi trotsade regnet men det var fan inte kul alltså.


Mobilblogg:

dsc00167 (MMS)

Morgonbus med Hanna!


Godmorgon!

dsc00164 (MMS)

Jag och Hanna är vakna och vi kollar på Teletubbies.


Godnatt-inlägg.

Hej! Här kommer ett litet godnatt-inlägg. Jag har precis lagt mig i sängen och kollar på How I Met Your Mother. Jag är inte så speciellt trött men jag har inget bättre för mig. Varje kväll när jag går och lägger mig så är jag typ fortfarande pigg. Men hur som helst. Jag tänker på morgondagen. Jag har lite planer. Jag funderar på att gå till den bästa lekparken i stan med Hanna. Och så ska jag och familjen ner till höstmarknaden. Hoppas jag hittar något kul! Är det någon mer som ska dit och kika? Annars imorgon då... Jag kanske ska träffa Linnea imorgon. Det vore roligt. Jag har lite bebiskläder som jag vill att hon ska titta på. Något annat som ska göras imorgon är pannkakor. Jag har varit sugen på det hela dagen men jag gjorde aldrig några pannkakor. Ska bli gott! Längtar. Men nu ska jag sluta och försöka sova. Kram och godnatt på er.


Mobilblogg:

dsc00160 (MMS)

Nu hämtar vi en trött Hanna från dagis!


Mamma älskar dig!


Nu jävlar ska det pluggas!

dsc00159 (MMS)

Nu jävlar ska det pluggas, dock så förstår jag knappt någonting.


Brumbrum!

dsc00158 (MMS)

Hanna brummar på sin bil!


Mobilblogg:

dsc00157 (MMS)

Nu har vi hämtat älsklingen från dagis och nu ska vi hem och leka!


Dagens ska göras:

Hej! Praktiken höll inte i sig länge idag. Jag har en jävla mensvärk kan jag lova så jag fick åka hem. Men jag ska inte ligga hemma och slöa utan ska försöka få gjort nödvändiga saker ändå:

Dagens ska göras:

[x] - Plocka upp här hemma.
[x] - Plugga Matte B.
[x] - Handla.
[x] - Ringa försäkringskassan.
[ ] - Plugga på projektarbetet.
[x] - Diska.
[x] - Gå ut med soporna.
[x] - Dammsuga.

Årets mama 2010.


Vill ni rösta på mig som Årets Mama 2010?

Nominera min blogg HÄR, glöm inte att fylla i uppgifterna längst ner.
(Namn, Mailadress och bloggadress).

Nomineringen pågår till och med den 1 oktober.
Mamas redaktion kommer välja ut de 20 bästa bloggarna av alla bidrag de får in.
Den 5 oktober presenteras de 20 utvalda bloggarna hos mama.nu,
och då är det dags för er läsare att rösta fram 5 finalister.

Den slutgiltliga vinnaren tas fram av mamas jury bestående av Laila Bagge Wahlgren, Cecilia Blankens och Ninni Schulman. Vinnaren presenteras på Årets mama-galan den 14 november, och i vinsten ingår bland annat ett exklusivt bloggkontrakt under ett år på blogg.mama.nu.

Text från mama.nu.

Mobilblogg:

dsc00153 (MMS)

Nu ska vi städa i Hannas garderob, hon har alldeles för mycket kläder. Ett helt berg har hon! Men nu ska vi verkligen ta tag i det.


Frukost på sängen!

Här om dagen fick jag ett mail om jag ville ha frukost på sängen. Självklart! Svarade jag då. Leveransen skulle komma om några dagar. Idag kom det! Dock så var leveransen försenad så jag fick inte frukost på sängen, men det får jag fixa själv imorgon bitti istället. :).

Jag fick tre yoghurtar med nya smaker, godmorgon apelsinjuice, ost, bregott smör med havssalt, fem stycken frallor och dagens BT! Kan de inte komma varje morgon? Hahah.

Pluggar hemma.

Hejhej! Det blir ingen skola idag. Eller det är skola idag men jag ska plugga hemma istället så det ska jag göra nu. Skulle bara äta pannkakor först, hahah. Men nu ska jag sitta ohch räkna Matte B. Så svårt och har det första provet om en och en halv vecka, inte kul!Sånt här håller jag på med... Inte kul!


Tisdag 21/9.

Hej! Det var en skön dag i skolan idag. Hade bara två lektioner, historia och religion. Sedan åt jag lunch och åkte hem. Hemma gjorde jag väl inget vettigt, kikade datorn lite. Hängde sedan med Niklas och hämtade Hanna, fick även då reda på att de har fotografering imorgon på dagiset. Och såklart så vill vi köpa bilderna!

Och till det ämnet: Jag har gått hemma nu och funderat på vad Hanna ska ha för kläder imorgon. Jag kastade ut allt från gaderoben och tog sedan fram det tänkbara och det som jag inte ville. Sedan tog jag de tänkbara kläderna och pratade med Niklas om det. Och han har sin favoritklänning. Men jag kan inte bestämma mig, det står mellan tre klänningar. Så svårt!

Mobilblogg:

dsc00152 (MMS)

Nu hämtar vi Hanna från dagis! Och så ska vi dra till Ica för att handla.


Hej hej bloggen.

Och hej på er läsare! Uppdateringen är riktigt kass nu. Det märker ni. Och det känns. Jag vill blogga men har inte tiden. Just nu så sitter jag och skriver. Men vad jag skriver ska jag inte avslöja, det får bli en surprise för er lite senare. ;).

Jag har varit sjuk den senaste veckan och Hanna har varit sjuk de senaste 2-3 veckorna och tiden har gått till att friskna. Men utöver det så är det kämpigt i skolan. Det är sista året på gymnasiet och nivån har höjts. Uppgifterna har blivit svårare och vi får mer ansvar på oss. Det är mycket som ska göras. Och samtidigt så vill jag ha så mycket tid som möjligt till att vara med Hanna. Och så får jag inte glömma bort mina vänner, och inte heller mig själv.

Mobilblogg:

dsc00151 (MMS)

Hej! Jag sitter i TVrummet och kollar på valvakan på tv4. Det är riktigt intressant faktisk. Jag har aldrig varit intresserad av politik men nu när man väl får rösta så är det otroligt viktigt. Vilka mer är mig följer valvakan?


Söndag 19/9.

Hej! Idag var det ju dagen med D. Valet! Jag kunde tillslut bestämma mig för ett parti och efter jag gjorde mitt val så kände jag mig väldigt nöjd. Jag tror på ett land med rättvisa, vilket S kämpar för. Moderaterna bokstavlingen tar från de fattiga och ger till de rika. Klyftorna kommer att bli större och vi kommer att lika USA. Nej så vill jag inte ha det. Rätt ska vara RÖTT! :).

Men nu skippar vi politiken, eftersom vi alla har olika åsikter så kan det skapa problem. Jag kände mig iallafall dum när jag skulle rösta. För jag fattade ingenting! Jag förstod inte hur man gjorde. Jag fick be om hjälp men de fick förklara för mig tusen gånger. Fyfan var svårt. Aja, nu vet jag iallafall!

Hanna är lika sur idag. Hon mår mycket bättre men hon är på dåligt humör. Så den mesta tiden går till att göra henne glad. Jag mår mycket bättre, men jag har dock slarvat med penicillinet. Är det farligt tro?

Mobilblogg:

dsc00150 (MMS)

Det regnar inte! Det är ett mirakel! Hahah. Nu går vi till lekparken som vi inte har kunnat göra de senaste dagarna på grund av regnet. Hanna är glad!


Fredag 17/9.

Hejhej! Idag mår jag mycket bättre! Har inte ens tagit smärtstillande idag. Det är ett stort steg framåt. Förhoppningsvis så kommer jag iväg till skolan på måndag.

Hanna har varit ganska okej idag. Snuvan har varit mindre. Ögat ser bättre ut. Men vi får se, men jag hoppas hon är på bättringsvägen nu.

Dagen idag har varit ganska tråkig. Jag har dock varit mycket piggare idag så jag ville ta med mig Hanna ut på lekparken eller något. Men det har verkligen spöregnat här i Borås. Jag skojar inte, det har knappt varit uppehåll. Visst finns det regnkläder men jag går inte ut i det spöregnet! Hoppas det är finare väder imorgon så att man kan gå ut och leka med Hanna utomhus.

Just nu så är jag själv. Niklas åkte till Knalleland för en timme sedan för att kika på en sak. Kommer inte ihåg var det var men han tog Hanna med sig iallafall så jag skulle få egentid. Egentligen så borde jag plugga. Eller något annat vettigt. Städa? Men vet ni vad? Jag har känt mig så dålig se senaste dagarna, och annars så brukar jag göra miljoner olika saker per dag, så jag känner att idag så fan ska jag inte göra något. Jag kan göra vettiga saker imorgon. Nu sitter jag här vid datorn och lyssnar på min musik, Spotify. Det var längesedan jag slog på min egna musik (eller min egna? haha, den musiken jag gillar iaf) och bara sjöng med. Så nu gör jag det tills Niklas och Hanna kommer hem, inget annat! Det förtjänar jag.

Torsdag 16/9.

Hejhej! Idag har dagen varit lika händelselös som igår. Jag mår iallafall bättre idag. Men Hanna verkar sämre. Hon är svullen runt vänsterögat och hon har ibland svårt för att öppna det. Så jag får ringa BVC imorgon. Kanske sjukvårdsupplysningen. Jag hoppas inte det är något allvarligt iallafall.

Idag har vi i stort sett bara spenderat dagen till att försöka få Hanna glad. Och att äta. På hela dagen så har hon ätit ett litet glas kräm, litet glas yoghurt, en och en halv flaska välling och en halv portion mat. Det är alldeles för lite. Hon har fått massor att dricka iallafall.

Att känna sig fräsch är den bästa kuren.

Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering idag. Men som ni vet så är jag sjuk. Och jag har inte haft något intressant att säga idag. För vet ni vad? Idag har jag inte gjort någonting. Absolut ingenting. Jag har haft en riktigt slappedag. Jag har suttit i soffan och kollat på tv. Eller jo, en sak har jag faktiskt gjort. Jag och Niklas gick till apoteket vid lunchtiden och hämtade ut mitt penicillin. I samma veva så tog vi oss en promenad också, men that's it. Jag har mått så dåligt idag. Jag har mått bättre idag än vad jag gjorde igår, men fortfarande inte bra. Men sedan kom jag på något. Varje gång jag är sjuk och/eller mår dåligt så brukar jag alltid känna mig bättre när jag känner mig fräsch, så jag hoppade i ett varmt bad. Jag har filat fötterna, tvättat håret, skrubbat kroppen, tvättat ansiktet, smörjt in mig, nopprat ögonbrynen och tvättat öronen. Och visst fan mår jag bättre. Att känna sig fräsch är den bästa kuren. Verkligen. Nu ligger jag i sängen och ska snart sova. Jag har precis tagit min penicillin. Jag tog inte smärtstillande nu. Det behövs inte känner jag. Kanske för att jag redan har tagit smärtstillande. Jag vet inte. Men värken i kroppen är inte så extrem just nu. Men nu ska jag försöka sova. Vi hörs imorgon! Kram och godnatt.


Vårdcentralen.

Godmorgon. Igår mådde jag som sagt inte bra och det blev värre framåt kvällen. Jag hade så jävla ont i låren, höfterna, magen, nedre ryggen, övre ryggen, armarna, nacken och halsen. Och huvudvärk. Så jävla ont, det går inte att beskriva alltså.

Så jag ringde sjukvårdsupplysningen för att kolla upp lite och hon då som pratade med mig tyckte att jag skulle åka till vårdcentralen direkt för att kolla upp mig.

Så jag åkte dit. Läkaren kollade mina ögon, mina öron, i munnen och ner i halsen och i näsan. Ögonen och öronen var det inget fel på. Men han kommenterade rätt så snabbt att jag har halsfluss och jag är svullen i näsan.

Sedan så förklarade jag värken och han vet inte vad det kan bero på. Ingenting såg ju speciellt konstigt ut på kroppen om man säger så men jag kände ju hur ont jag hade. Men men.

Jag fick sedan lämna blodprover och kisseprov. Mitt blod var det inte något större fel på, jag hade bara lite lågt blodvärde. Och i kisset så hade jag mer äggvita än vanligt. Men läkaren förstod inte varför så antagligen så ska jag boka en ny tid på vårdcentralen för att kolla upp det närmare.

Men ja. Det var inte så mycket jag fick reda på igår. Bara att jag har halsfluss. Så nu ska jag äta penicillin i 10 dagar. Värken visste han inte heller vad det var men jag har fått smärtstillande utskrivet. Känns toppen det här, njae.

Sjuker.

Hej. Idag mår jag inte bra alls. Jag mådde redan illa igår när jag gick och lade mig ovh det var värre imorse. Hade något sjukt ont i magen och var illamående samt yr. Men jag tvingade iväg mig till skolan iallafall.

I skolan mådde jag lite bättre. Men ändå sedan jag har kommit hem så har jag knappt kunnat röra mig. Benen värker något otroligt, jag kan knappt gå för benen kan inte bära upp mig ordentligt. Magen värker. Huvudvärken skriker. Jag tar paus idag från bloggen. Hoppas jag mår bättre imorgon! Kram på er.

Vårdcentralen med Hanna.

Hej och hå. Ända sedan vi kom hem så har Hanna skrikit något helt otroligt. Kan inte ens beskriva skriket. Hemskt. Men hon har ju skrikit de senaste dagarna iofs, fast inte så hela tiden. Hur som helst. Vi blev oroliga och rinde vårdsupplysningen och de ville att vi skulle åka till vårdcentralen för att undersöka Hanna. Så vi åkte dit.

Han lyssnade på hennes lungor och kollade hennes hals, inga fel där. Sedan fick han ta prover på halsen och stick i fingret. Inga fel där heller. Så Hanna är helt frisk, utöver förkyldningen då. Det viktigaste förr oss nu är att se till så hon äter bra, dricker bra och ja... Vi fick även ut recept på slemlösande som vi ska ge henne då hon både hostar och spyr upp slem.

Måndag 13/9.

Hej! Imorse visste jag inte om jag skulle till skolan eller inte. Hanna har ju smittat mig med sin förkyldning. Men jag åkte dit iallafall men insåg rätt snabbt att jag inte orkade. Hela kroppen känns svag och näsan rinner och jag har fått lätt huvudvärk.

Men innan jag åkte hem så kom Niklas och Hanna till skolan för att hälsa på. De var ju ett bra tag sedan mina lärare och de i klassen fick träffa Hanna så det var ju på tiden.

Sedan så gick vi hem till min farmor för att hälsa på. Så hon får träffa Hanna. Hon bjöd på pizza och cocacola. Mums! Vi stannade inte sådär jättelänge, eftersom jag och Hanna är mindre bra och Niklas har jobb att göra här hemma.

Men nu är vi iallafall hemma. Hanna har precis somnat och Niklas har börjat jobba. Vad ska jag sysselsätta mig med? Funderar på om jag ska börja plugga matte men jag fattar ju inte ett skit av Matte B. Nåja, det går väll vägen någon gång.

Hahah, trötter.

När vi åkte hem ifrån Djurparken så var Hannas jättetrött. Hon höll på att somna i bilen flera gånger men vi höll henne vaken så hon kunde somna hemma i sin säng istället. Vi kom hem och så fick hon duscha först, hon var helt lerig. Sedan så lade vi henne i sängen direkt och hon sätte sig upp när vi lämnade henne. Efter 5 minuter gick vi in igen för att kolla till henne, då såg vi det här:Hon har alltså somnat sittandes och bara trillat framåt, hahah. Snacka om trötter!

Djurparken.

Vi hade otur med vädret, men vi bestämde oss för att åka dit en snabbis ändå för Hannas skull.


Ändrade planer.

Hej! Igår eftermiddag kom Linnéa hit. Vi skulle laga god mat och äta efterrätt. Sedan så skulle hon sova här och så skulle vi alla gå till djurparken idag. Ja, så var planerna iallafall. Det blev ändring.

Hanna var fortfarande förkyld men inte sådär super farligt. Men sedan blev det värre. Hon var super gnällig och dödsförkyld. Sedan blev det ännu värre. Hanna började spy som attan och vi (eller ja, mamma) började misstänka magsjuka. Så Linnéa fick åka hem sedan för att inte riskera något. Men hon stannade kvar till efterrätt iallafall. Vi hann ha kul och trevligt ihop också såklart.

Men hon har nog inte magsjuka. Hon har inte spytt något alls idag, bara varit snuvig. Hon hade väll bara svalt en massa snor som ville upp igen.

Busfrö!


Stackars mammas flicka.

Hannas förkyldning är inte bättre för fem öre. Inatt har hon vaknat och hostat och tappat nappen och varit ledsen. Jag och Niklas lade oss tillslut ute på soffan så hon skulle få det helt lungt i sovrummet. Vilket fungerade.

Hon väckte oss klockan sex i morse igen. Hon var pigg och glad. Jag och Niklas var i stort sett döda och mindre glada. Men upp och hoppa. Hanna fick välling, alvedon, nässpray, ny blöja osv. Efter ett tag började hon bli trött igen så vi försökte få henne att sova. Och hon somnade så då gick Niklas in och lade sig med, jag var inte sådär supertrött längre. Efter kanske 5 minuter så vaknar Hanna igen. Hon hostar för fullt, låter som om hon inte kan andas typ. Hon spyr upp massa snor och slem. Usch säger jag bara, stackars mammas flicka. Hon har det inte lätt nu.

Bilder från promenaden.


Ett år har gått...

... sedan du försvann, och saknaden blir bara större och större. Hoppet om att du ska komma tillbaka har svalnat lite. Men hoppet om att du lever är starkt. Hoppet om att du har klarat dig, kanske blivit omhändertagen av någon är starkt. Jag saknar dig och älskar dig, även om du inte finns vid mig längre. <3.


Fredag 10/9.

Jag stannade hemma ifrån praktiken idag med. Hannas förkyldning är inte bra alls och hon har varit jätteledsen hela dagen. I morse var värst. Hanna var på ett fruktansvärt humör och jag hade världens dunkigaste huvudvärk. Och det hjälpte ju inte utav att Hanna skrek. Men efter en snabb massage från Niklas så började huvudvärken släppa sakta med säkert. Om jag någon dag skulle gå till en riktig massör och få bort det spända i min nacke och rygg.

Men annars idag då? Nae, ingenting i stort sett. Bara försöka att få Hanna glad. Vi har dock varit ute på promenad med henne (bilder kommer). Men inget mer intressant blir det idag.

Second Hand.


Mobilblogg:

dsc00149 (MMS)

Vi promenerar fortfarande, men så är vi snart hemma. Men det skiter Hanna i. Hon är trött på vagnen. Så nu kryper hon i gräset istället. Vagnen är ingen hit längre nu när hon kan gå.


Mobilblogg:

dsc00148 (MMS)

Ute på promenad!


Uppe med tuppen.

Inte för att jag vet när tuppen går upp, men jag var uppe tidigt idag iallafall.

Hanna har hållt oss vakna inatt. Hon har blivit något grymt förkyld. Och det kom bara sådär typ. Hon har vaknat flera gånger inatt och hennes näsa har varit helt täppt. Inatt, eller imorse, klockan halv fyra så tog vi upp henne. Vi gav henne välling, bytte blöja, gav henne näsdroppar, på med en mysig pyjamas. Allt för att försöka göra henne nöjd. Men det är ju inte så lätt såklart. Hon tyckte att det var jättejobbigt. Då skickade jag sms till min handledare på prakiken och sa att jag inte kan komma idag. Hanna behöver mig, hon behöver Niklas. Vi behöver varandra. Cirka en timme senare så somnade hon brevid mig.

Och så upp igen klockan sju. Jag var skit trött. Niklas var skit trött. Men Hanna var glad! Hon var fortfarande ruskigt snorig men hon var glad. Skönt! Men även om jag ville ligga kvar i sängen och slöa så gick inte det heller. För halv åtta så skulle det komma några hit och installera Telia i lägenheten. Så vi började göra iordning här hemma, plocka undan sådant som kan vara ivägen osv.

De kom dock klockan åtta. Riktigt irriterande. De borrade och det lät som fan, katterna och Hanna var rädda. Plus att det dammade som fan. Cirka en och en halv timme senare så drog de iväg och då var det ju dags för oss att städa. Vi har ju fått damma överallt i lägenheten, dammsugit och skurat också. Under tiden så fick Hanna ett varmt och skönt bad.

Nu sitter jag här. Klockan är tio på morgonen men jag är helt slut. Vi försöker iallafall få Hanna att sova. Hon kan ju inte åka till dagis idag. Men jag ska fortsätta städa lite till för vi blev inte helt klara. Hanna behövde oss. Men vi hörs senare! Kram.

PANIK!

Herregud. Det blev så mycket på en gång! Jag var helt stressad. Såhär var det: Jag började diska vid halv sju. När jag var klar, så skulle jag göra pannkakor. Pannkakorna började jag med 10 i sju. Då tänkte jag "hur fan ska jag hinna göra pannkakor på 10 minuter?", jag skulle ju kolla på Biggest Loser klockan sju och ni vet ju, jag vill inte missa en sekund. Men jag skynda ihop smeten och började steka.

I samma veva så vill Hanna ha välling. Hon var arg och ledsen nu på kvällen så vi tänkte då ge henne lite välling och sedan lägga henne. Så nu står jag och gör välling och pannkakor samtidigt.

Niklas har hand om Hanna under tiden. Men ni vet, ibland är det mamma som gäller, ibland är det pappa som gäller. Idag var det jag som gällde. Så nu står jag alltså och gör välling och pannkakor samtidigt, och jag har Hanna skrikandes efter mig. Det fungerar, jag hanterar situationen bra.

Då ringer min mobil. Jag svarar såklart. Jag har mobilen mellan örat och axeln medans jag försöker göra Hanna nöjd, och gör välling och pannkakor samtidigt. Sedan ringer hemtelefonen!

Alltså ni måste förstå att jag blev helt galen! Allt kommer på samma gång, när Biggest Loser börjar om 10 minuter. Vällingen måste bli klar fort för Hannas skull, jag måste hålla koll på pannkakorna så de inte blir brända, jag måste hålla koll på Hanna, jag måste prata i telefon. Allt samtidigt. Alltså snacka om kaos! Panik!

Music TV.En present till Hanna ifrån hennes mormor!


Onsdag 8/9.

Hej! Vilken stressig dag. Dagen började med skolan såklart. Gick i skolan mellan 09-13. Jag fick mycket gjort faktiskt även om det var en slapp dag. Egentligen så skulle jag ha praktik idag, men jag har valt bort praktiken på onsdagar för att istället kunna vara i skolan och satsa på matten och projektarbetet. Vilket var helt okej för min lärare då jag är långt fram inom floristiken.

Efter skolan så åkte jag hem. Var hemma en kvart, sedan var det dags att följa med Niklas till dagis för att hämta Hanna. När vi kom hem så åkte jag, mamma och Hanna direkt iväg för att storhandla. Det är så kul att ta med Hanna till affärer. Hon älskar att springa runt i affärerna och det är så kul att se. Hon ska springa runt, titta på allt, riva ner allt och hon ska charma alla. Speciellt äldre kvinnor och män, hahah!

Och nu sitter jag här. Första stunden på dagen jag har det lungt typ, hahah. Vad händer mer idag? Inte så mycket. Idol kommer ikväll! Biggest loser också. Såg ni förresten säsongs premiären av Biggest Loser Sverige i måndags? Det kommer att bli kanon! Jag älskar som ni vet sådana mat-hälso-må bra program.

Nej, nu måste jag dra! Hanna har bajsat, det känner man på långa vägar! Hahah. Vi hörs sedan! Kram.

Mobilblogg:

Hej på er! Tänkte bara komma in, eller ja, via mobilen och uppdatera. Mer blir det inte idag. Jag har varit helt slut idag. Något sjukt trött. Niklas har lovat mig massage som jag snart ska få, han ska bara göra klart ett jobb. Skolan gick bra. Jag har bara skola i 3 timmar på tisdagar, inklusive lunch. Efter skolan så hängde jag med Niklas till dagiset för att hämta Hanna. Annars har det inte hänt något speciellt, jag är som sagt helt slut idag. Nu sitter jag och kollar på Idol. Ska bli kul att se vad det är för folk som ansöker dit i år. Men nu ska jag sluta tjata. Skulle bara säga till er att jag lever. Jag lovar er mer och bättre uppdatering imorgon. Puss till er och ha en fortsatt bra kväll!


Mobilblogg:

dsc00143 (MMS)

Åh herregud, jag fattar ingenting!


Mobilblogg:

dsc00142 (MMS)

Gungeligung!


Hanna uppklädd!


Under Hannas första år:

Så har Hanna:

- Lärt sig att sätta sig upp.
- Lärt sig att rulla runt.
- Lärt sig att krypa.
- Lärt sig att gå och småspringa.
- Vet vad "nej" och "ajjabajja" betyder.
- Reagerar när man säger "Hanna".
- Lärt sig att klättra upp för trappor.
- Kan gå ner från sängar och soffor.
- Säger "mamam" när hon ska säga "mamma".
- Börjat på dagis.
- Har fått in bra sovrutiner och sover ordentligt i sin egen säng.
- Fått sex stycken tänder.
- Lärt sig att äta lite själv.
- Vet hur man dricker ur nappflaska.
- Hon har sedan födseln gått up ca 8.1 kg och blivit ca 25 cm längre.

(Fyller på om jag kommer på mer).

Mobilblogg:

dsc00135 (MMS)

på lekparken!


Mobilblogg:

dsc00127 (MMS)

Jag sitter hemma och har tråkigt nu. Jag väntar på att Hanna ska vakna. Jag tar och tittar in i nyckelhålet hela tiden för att se om hon rör sig. Niklas jobbar vid datan nu så jag tänkte ta med Hanna ut till lekparken så Niklas får egentid. Plus att Hanna älskar lekparken.


Present från Linnéa.Här är Hannas 1-års present från Linnéa, söt va? :).


Mobilblogg:

dsc00106 (MMS)

Hej! Jag och Linnea sitter i stan och äter god thaimat. :) Hon bjuder, det blir min 18-års present från henne, jättesnällt! :).


Godmorgon!

Ja, godmorgon och godmorgon, jag har varit vaken sedan klockan sex. Men ni vaknade nog lite senare tror jag! Hur som helst. Det har inte hänt så mycket hittills. Jag har diskat det enorma berget i köket. Tömt sopor. Hanna vaknade vid halv sju också så henne har jag lekt med massor. Hon har varit på bra humör idag. Jätteglad! Det är skönt, men tanke på humöret hon hade igår.

Nu försöker vi få Hanna att somna igen. Jag ska snart göra mig iordning, jag ska ner till staden och träffa Linnéa. Ta en fika eller något. Vi får se vad vi hittar på. Annars idag så har jag inget planerat. Det är lördag. Vad gör man på helger? Tar det lungt typ. Men jag ska försöka plugga matte också. Jag läser ju matte B denna terminen. Är det någon här som är bra på matte B? Ni får gärna hjälpa mig isåfall. Just nu fattar jag inte ett skit. Man ska rita ett koordinatsystem. Det förstår jag. Men sen ska man göra massa linjer i det, eller vad man säger. Ja ni märker ju, jag fattar nada!

Nu ska jag dra mig, vi hörs sen! :).

Miss-nöjd.

Idag har Hanna inte varit glad. Detta har inte varit en bra dag. Jag började morgonen med att ringa dagis och säga att Hanna inte kommer. Hon kändes väldigt varm och var slö, jag antar att det är ifrån vaccinationen, helt normalt. Efter samtalet så lade vi Hanna, hon var ju dödstrött efter att ha varit vaken i bara två timmar.

Sedan vaknade hon vid halv elva tror jag. Hon var nu inte bara varm och slö, utan även hade hon världens värsta humör. Hon skrek åt allt. Hon grät för allt. Hon var missnöjd med allt. Och så har hon varit hela dagen. Jag vet inte riktigt varför hon har varit på så dåligt humör idag. Men jag tror det är en blandning mellan vaccinationen, tänder som växer ut och att hon saknar dagis. Faktiskt. Det är nog roligare på dagis än hemma.

Vi har hur som helst försökt göra henne glad. Vi tog först med henne ut till lekparken (bilderna som är uppe nu) och då blev hon glad. Hon älskar att leka och springa runt på lekparker. Sedan gick vi hem och då tog jag och Hanna ett bad. Hon älskar att bada. Vi såg till sedan efter badet att hon inte skulle ha någon anledning till att vara på dåligt humör. Blöjan var torr, hon var mätt och belåten och vi lekte lekar med henne. Men var fortfarande missnjöd. Jaja. Så är det ibland.

Hon har varit lite gladare nu på kvällen iallafall. Hon har precis ätit nattvällingen och ska hoppa i säng nu!

Lekparken idag.


Trettonde BVC-besöket.

(Hanna 1 år och en dag).

Lite snack först. Som vanligt. Hur vi mår, hur Hanna mår, hur det går för henne på dagis, om vi har några frågor om något. Vi fick två matböcker som gäller för ettåringar. Vi pratade lite om vårt lägenhetssökande och så. Bara lite snack.

Så fick hon väga sig, 10.4 väger hon nu. Sist vi var där så vägde hon 10.1. Bara gått upp 300 gram, men med tanke på hur aktiv hon är nu när hon kan gå så är det helt normalt att vikten svajar lite. Hon är 73.9 cm lång (sist var hon 71.2) och HvO är 46.1 cm (sist var det 44.9). Hon följer sin kurva jättefint hur som helst. Barnmorskan sa att hon ser välskapt ut och välmående ut och det är hon ju!

Sedan var det ju tredje vaccinationen mot kikhosta, stelkramp, difteri, polio och hemophilus influenzae. En spruta i varje ben. Det första benet gick jättebra. Hanna kollade lite på sprutan och log medans hon tog den. Den andra sprutan gick inte så bra. Hanna började gråta direkt. Men efter någon minuts tröst så var hon ganska glad igen.

Från dagis idag!

Hanna fick ju en present från dagis idag. Jag vet inte hur jag ska beskriva det i ord, i förra inlägget så skev jag att det var som ett collage. Här är det iallafall:


Helt urgulligt!

Polarn o. Pyret.

Idag fick jag hem paket ifrån Polarn o. Pyret! Jag blev dit bjuden här om dagen på pressfrukost men tyvärr kunde jag inte komma då jag inte kan resa till Stockholm bara sådär. Men jag fick hem prylar istället! Jättesnällt.


Kollektionen för hösten! Fick en penna och strumpor också! :). Jag har inte kollat CD-skivan än men ska göra det snart.


Lite innehåll i broschyrerna.

Onsdag 1/9.

Hej! Dagen började med att vi lämnade Hanna på dagis. Vi gick sedan hem, gjorde inte så mycket. Åt lunch bara. Sedan var det dags att gå ner till staden. Niklas skulle på möte och jag skulle lämna in ett par nycklar som jag hittade utomhus idag när vi lämnade Hanna imorse. Nycklarna hade en säkerhets-grej på sig som man ska lämna in på polisen. Dagens goda gärning! Hahah.

Jag skulle även in på banken men jag orkade inte vänta, det var världens jävla kö och jag blev mest förbannad för de 25 minuter som jag väntade där så hade bara ett nummer gått. Banken här i Borås har ett fruktansvärt dåligt system tycker jag. Jag får gå dit en annan gång.

Sedan åkte vi hem. Vi var bara hemma en liten stund för sedan var det dags att hämta Hanna från dagis. Hanna fyller ju år idag så de hade haft lite kalas för henne där idag. Det första vi såg var deras digitala fotoram, där bilder från kalaset spelades upp. Sedan så hittade vi ett liknande collage i Hannas skåp. Jag vet inte om collage är rätt ord, men de hade iallafall gjort ett papper där det var en bild på Hanna på så stod det "Grattis, 1 år" och så var det lite andra bilder. Jag ska ta kort på den!

Nu har vi varit hemma en stund och det har inte hänt så mycket. Jag har diskat berget ute i köket. Vi har ätit lite glass med Hanna. Hanna har varit på ett ganska dåligt humör idag så den mesta tiden går ut på att försöka få henne glad.

Nu ska jag dra! Men jag kommer in med kort sedan, kram!

Grattis min älskling!

Idag fyller Hanna 1 år! Det är helt sjukt, jag kan inte fatta det! Vart tog min bebis vägen?
Hej! Mitt namn är Elin. Jag blev gravid som 16-åring och är idag 25 år och mamma till tjejen Hanna som är 8 år.

I bloggen har jag skrivit om min resa, utmaningar, bebissnack, ungdomsliv och om vardagspusslet mellan skola, jobb, vänner och att vara mamma.
Kontakta mig:
elinzollfrank@hotmail.com

RSS 2.0