Århundradets häftigaste bok.

Nu ska Rädda Barnens webbtidning Effekt tillsammans med Pocketförlaget som är specialiserade på pocket- böcker, ge ut en bok med ungdomar på temat "Att vara annorlunda". Bidragen kommer att vara väldigt unika eftersom olika människor ser "Annorlunda" på olika sätt. Det kommer att bli en helt unik och rolig bok tror jag! Boken kommer att säljas på vanliga ställen där pocketböcker säljs. Vem som helst som är mellan 13 och 20 år kan delta och de bästa bidragen kommer att publiceras i boken.

Ditt bidrag kan vara en dikt, ett fotografi, en teckning, en låt, en film eller i stort sett vad som helst. De bästa bidragen kommer att publiceras i boken tillsammans med några unga kändisar i en antologi.

Det låter konstigt att ha med en film eller en låt i en bok, men det går! Det finns en ny teknik som kallas augmented reality som kommer att användas, detta blir den första svenska boken någonsin som använder sig av den här tekniken. Tekniken går ut på att man kommer att lägga i koder i texterna och så kan man visa upp koden i sin webbkamera, och då spelas filmen eller låten upp på datorn. Så man kan lämna in sitt bidrag på många olika sätt!

Den nya tekniken, augmented reality är en teknik som jag aldrig har hört talas om. Det ska bli så spännande att se boken sedan när den kommer ut! Jag kommer absolut att köpa den, jag ska även försöka få ihop ett eget bidrag. Jag tror verkligen att boken kommer att bli uppskattad av många eftersom många idag känner sig annorlunda och jag ser att boken kan bli ett stöd för dessa personer. Det kommer att bli en otroligt viktig bok, det känner jag! Jag hoppas att många av mina läsare kommer att skicka in bidrag, tillsammans har vi en chans att verkligen göra Århundradets häftigaste bok!

Tävlingen började den 17 Maj och håller på till den 15 Juni. Kommer inte ens bidrag med i boken så kanske man har chansen att få sitt verk med på Effekt! För att komma till tävligen, klicka HÄR.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Hej! Mitt namn är Elin. Jag blev gravid som 16-åring och är idag 25 år och mamma till tjejen Hanna som är 8 år.

I bloggen har jag skrivit om min resa, utmaningar, bebissnack, ungdomsliv och om vardagspusslet mellan skola, jobb, vänner och att vara mamma.
Kontakta mig:
elinzollfrank@hotmail.comRSS 2.0