I'm ready to study.

Jag har länge nu funderat på vad jag vill göra här i mitt liv. Hur ska jag komma framåt? Vad ska jag göra för att komma framåt? Jag har dock alltid vetat vad jag vill göra, men har aldrig vågat för att jag har varit rädd för att förstöra hela min ekonomi.

Plugga. Utbilda mig. Ända sedan jag tog studenten för snart ett och ett halvt år sedan så har jag saknat skolbänken. Har saknat pluggandet. Jag visste att jag ville fortsätta utbilda mig efter gymnasiet, men var i stort sett tvungen att börja jobba direkt för att kunna försöja mig och Hanna. Och jobbat har jag gjort.

Men nu har jag tröttnat. Jag vill verkligen utbilda mig till något. Ta kurser och plugga. Kanske inte bara en utbildning, jag hade tänkt mig kanske 2-3 utbildningar samtidigt. Men det beror på hur mycket plugg/tid varje utbildning tar, jag är inte superman direkt.

Nästa vecka har jag ett möte bokat med en Studievägledare här i Borås. Då hon ska förklara allt för mig och hjälpa mig så jag gör rätt. Jag har redan hittat utbildningar här i Borås som verkar skitroliga och som skulle passa mig perfekt.

Så jag hoppas att allt går vägen nu. Och om det gör det, så börjar jag utbildningarna i Januari. Fyfasiken vad detta ska bli kul, jag längtar! Detta har jag väntat på allt för länge. Jag är redo att börja plugga!

Kommentarer
Postat av: Rebecca

Åh, vad kul för dig! Hoppas att det blir som du vill :D Jag känner igen mig i vad du skriver, jag vill också plugga/utbilda mig till något - jag längtar tillbaka! Till skillnad från dig har jag däremot inte jobbat någonting i stort sätt, hur gärna jag än vill det med. Jag hade velat testa på lite olika yrkesområden och se var just jag hade passat in. För jag har egentligen inte riktigt koll på "vad jag vill bli när jag blir stor" ...
Men i alla fall, stort lycka till till dig. Hoppas att det går bra nästa vecka på mötet :)

2012-10-06 @ 18:47:11
URL: http://rebeeccam.blogg.se
Postat av: sabina

Lycka till! Jag tycker det är väldigt klokt av dig och jag önskar själv att jag kunde komma på vad jag vill plugga till, men jag tror jag börjar lista ut vad som intresserar mig mest. kram

2012-10-30 @ 16:56:28
URL: http://www.binabus.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Hej! Mitt namn är Elin. Jag blev gravid som 16-åring och är idag 25 år och mamma till tjejen Hanna som är 8 år.

I bloggen har jag skrivit om min resa, utmaningar, bebissnack, ungdomsliv och om vardagspusslet mellan skola, jobb, vänner och att vara mamma.
Kontakta mig:
elinzollfrank@hotmail.comRSS 2.0