Nya toppar.


Köpte även ett par gråa leggins idag, 69 kronor på JC.

Babybad och babyolja.


Babybad, 35,50 kr. Babyolja, 35,50 kr. Båda ifrån Coop Forum.

Ikeashopping.


1. Spjälsäng, 429 kr.
2. Spjälsängskydd, 169 kr. (Skulle egentligen köpt ett helvitt men det var slut).
3. Bitskena x2, 39 kr.
4. Bäddmadrass, 139 kr.
5. Skötbord, 299 kr.
6. Mobil, 69 kr.
7. Haklappar x6, 29 kr.
8. Madrasskydd, 49 kr.
9. Madrass, 99 kr.
10. Dra-på-lakan x2, 79 kr. (De är inte blå, utan vita).

Vecka 31. (v30+0).

Din kropp: Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen. Det kan kännas trångt och tungt. Många kvinnor samlar på sig vatten. Om dina ben är svullna och känns tunga kan du prova med stödstrumpor. Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av t.ex stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som t.ex att gå i trappor och bära tunga saker.

Barnet: Barnet är ca 40 cm lång och väger ungefär 1800 g. Den kan fortfarande ligga med huvudet uppåt, men i nästa vecka vänder sig de flesta barn sig och ligger med huvudet neråt tills födseln. Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna knappt 6 cm. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Eget tillägg: Jag har inga ryggbesvär, ingen foglossning och magen är fortfarande inte tung. Jag verkar ha tur, min gravditet går jättebra! Men någon gång kommer det väll något av det. Tiden går riktigt fort ibland och ibland känns det som om tiden står helt still. Jag längtar mer och mer efter bebisen och snart spricker jag av längtan, känns det som.


Njuta av solen.


Vilka är ni?

Jag får mer och mer unika besökare, och det skulle vara roligt för mig och veta lite om vilka ni läsare är! Så här har jag några frågor till er som jag vill att ni svarar på.


1. Vad heter du?

2. Ålder?

3. Bor?

4. Hur länge har du läst min blogg?

5. Annat du vill tillägga?


Ni måste inte svara, men det hade varit roligt! Och ni får vara anonyma om ni vill. Kram!


Frågor & svar.

Var erat barn planerat?

Svar: Nej.


Hur kommer det sig att du blev gravid, hade ni inte skydd?
Svar: Nej, vi hade inget skydd. Jag hade precis tänkt att börja med p-plåster men jag hann inte.


Har du varit gravid tidigare?

Svar: Nej, har trott att jag har varit gravid två gånger förut men det var jag inte.


Hur märkte du att du var gravid?

Svar: Först så kom inte mensen. Jag hade ont i magen, det kändes som mensvärk men det var ju helt fel. Sedan så började jag äta riktigt mycket. Tillslut så kände jag bara att något var "fel" i magen och gick och gjorde ett graviditetstest.


Hur bestämde du dig för att behålla barnet?

Svar: Jag tänkte jättemycket. Jag pratade mycket med Niklas och mina vänner för att höra andras åsikter också. Men i slutändan så var det mitt val och att behålla barnet var det som kändes rätt för mig.

  

Tänkte du inte på abort?

Svar: Jo, många gånger. Men det kändes riktigt fel för mig.


Vad tycker du om abort?

Svar: Innan graviditeten så tyckte jag det var det hemskaste som fanns. Abort var dumheter för mig. Jag tänkte: "Om man inte vill ha barn, så varför skyddar man sig inte då?". Men när jag själv blev gravid så ändrades min syn till abort helt. Jag tycker fortfarande inte om abort, men jag tycker att om man verkligen inte kan ta hand om barnet så är abort ett bra val, både för mamman och barnet. Men sedan så tycker jag absolut att man ska skydda sig tills man verkligen vill skaffa barn. För att bli gravid oplanerat är inte det roligaste, även om man vill behålla barnet.


Vill ni verkligen ha barn då?

Svar: Innan hade vi inga tankar på barn alls. Men nu känner vi båda att vi vill ha en liten!


Känner ni er redo att ta hand om ett barn då?

Svar: Ja.


Hur reagerade alla på din graviditet? Vad sa dem? Vad tycker dem?

Svar: Alla var såklart chockade. Sedan så sa de alla samma sak - att vad jag än gör för val så älskar dem mig och kommer stötta mig full ut. När jag bestämde mig så var alla jätteglada för min skull och de hjälper till på olika sätt. Bättre familj och vänner kan man inte ha!


Var verkligen alla jätteglada när de fick höra om din graviditet?

Svar: Ja, alla. Visst så fanns det några som tyckte att jag kunde ha väntat lite med barn, men dem stöttar mig och respekterar mitt val.


Har ni bestämt några namn?

Svar: Vi har ett tänkbart tjejnamn, men inget killnamn. Men vi kommer nog inte att bestämma namn innan bebisen har kommit.


När är barnet beräknat att komma?

Svar: Den 1 september.


Ska ni kolla könet?

Svar: Jag vill jättegärna kolla könet, är sjukt nyfiken! Men vi kommer inte att kolla könet. Det får bli en överraskning på förlossningen istället.


Vad tror du att det är för något? Pojke eller flicka?

Svar: Även fast alla test jag har gjort visar på en pojke och jag har en pojkmage osv. så tror jag att det ligger en liten flicka där inne. Men man vet aldrig.


Hur känns det att vara gravid och så ung?

Svar: Det känns jättebra! Har alltid viljat vara en ung mamma. Hade dock tänkt mig mer runt 18-19 års ålder, men nu blev det som det blev och det känns super!


Hur känns det att vara gravid?

Svar: Det är super! Jag kan äta som en gris utan att någon bryr sig, hahah. Nej, men det är faktiskt otroligt hur bra man känner sig när man är gravid. Jag känner mig lite mer kvinnligare än vad jag brukar göra också.


Hur känns det att ha en stor mage helt plötsligt?

Svar: Det känns faktiskt lite underligt. Den som brukade vara så platt och fin. Men jag tycker att min mage är jättevacker!


Vad heter sidan där du ser vecka för vecka?

Svar: Jag kollar på familjeliv.se och på minbebis.com.


Vad har varit det jobbigaste med graviditeten och vad har varit det bästa?

Svar: Det jobbigaste var i början av graviditeten, när jag mådde illa varje morgon och spydde, kunde inte äta frukost och var tvungen att dra mig till skolan! Det var ingen hit alls. Det bästa är absolut när man känner sparkarna, det är supermysigt.


Är det något du har börjat äta mer av/börjat gilla under graviditeten? Något du inte alls kan äta längre?

Svar: Under hela graviditeten har jag suktat efter sötsaker! Bakelser, kakor och glass. Sedan så har jag börjat äta mer av ris och potatis! Jag älskar verkligen ris och potatis nu. Och jag har börjat äta mer grönsaker, tycker det är jättegott. Något jag inte kan äta längre är kokt ägg. Men annars så kan jag äta allt som jag kunde innan.


Hur har du förändrats under graviditeten, med humör och så?

Svar: Inte ett dugg. Jag har inte bara börjat gråta sådär som andra har gjort under graviditeten. Jag känner mig dock mycket gladare nu, allt är verkligen på topp!


Hur var det att gå till skolan när du var gravid? Hur betedde sig folk mot dig?

Svar: Mina vänner i skolan tyckte att det var jätteroligt! Ingen var dum mot mig, alla var jättesnälla. De jag inte kände i skolan kollade såklart på magen, men blickar får man ju räkna med. Lärarna tyckte det var jätteroligt också, de har stöttat mig jättemycket och jag kunde prata med dem om graviditeten.


Hur kommer det att vara att komma tillbaka till skolan sedan? Med en bebis?

Svar: Det kommer att vara superkul!


Är du nervös inför förlossningen? Vad vill du ha för bedövningar/smärtlindringar?
Svar: Ohja, jag är nervös. Mest för smärtan, men man överlever ju. Jag vet inte om jag vill ta några speciella bedövningar och så, men lustgas vill jag ha. Men sedan när jag väl är där så kommer det nog inte att vara fullt omöjligt att be om någon bedövning, men vilken vet jag inte.

Niklas, din pojkvän, är han pappan till barnet?

Svar: Ja.


Hur gammal är Niklas?

Svar: 19 år.


Vad jobbar Niklas med?

Svar: Just nu är han arbetssökande. Han jobbar annars som webbdesigner och har jobbat som snickare.


Hur träffades ni?

Svar: Genom Internet. Jag åkte ner en dag till han i Helsingborg så har vi varit ihop sedan dess!


Hur länge har ni varit tillsammans?

Svar: 2 år och snart 4 månader.


Bor du och Niklas ihop?

Svar: Ja, han har flyttat ihop med mig hos min mamma. När vi känner oss redo och har stabilare ekonomi så kommer vi att flytta till en egen lägenhet, troligtvis nere i Helsingborg.


Tror du att du och Niklas kommer att vara ihop länge?

Svar: Absolut! Han känns helt rätt för mig.


Har ditt och Niklas förhållande ändrats på grund av graviditeten?

Svar: Jag ser inga större skillnader. Vi har alltid varit riktigt nära varandra och kan prata med varandra om allting.


Om varken du eller Niklas har jobb, hur har ni då råd att köpa saker? Som barnvagn, babykläder osv.

Svar: Niklas gör lite jobb då och då och får pengar på det sättet, då vi köper saker till bebisen. Nu letar han fast jobb här i Borås för att göra vår ekonomi stabilare. Jag fick studiebidrag innan som gick till bebissaker. Familjen hjälper till rätt mycket med, t.ex. min mormor och morfar har köpt massor med saker till oss. Nu har vi börjat få föräldrapenning också och de pengarna går till barnsaker. Och när vi väl får pengar så gäller det att spendera dem på ett smart sätt, jämnföra priser osv.


Hur kommer er ekonomi att vara när bebisen kommer? Vart får ni pengar ifrån då?

Svar: Vi kommer att få föräldrapenning och barnbidrag. Det kommer vi att klara oss på eftersom vi fortfarande kommer att bo hemma hos min mamma efter bebisens ankomst. Så vi kommer inte att behöva betala hyra, räkningar osv.


Hur kommer du att göra med skolan?

Svar: Jag kommer att vara föräldraledig den första tiden, tills jag känner mig redo att gå tillbaka till skolan. Har pratat med min rektor och det är helt okej för mig att hoppa in mitt i terminen.


Vilket gymnasium går du på och vilken linje?

Svar: Jag går på Borås Praktiska Gymnasium, florist- och hantverksprogrammet.


Är du duktig i skolan och vad har du för betyg?

Svar: Jag är duktig i skolan och har bra betyg. Får oftast VG och/eller MVG på uppgifter och prov.


Hur var du innan du blev gravid, festade du och drack mycket och så? Vad har förändrats?
Svar: En tid festade jag riktigt mycket, ni vet en typisk ungdom. Men jag festade mindre och mindre och tillslut festade jag bara på "riktiga festtillfällen" som halloween och nyårsafton osv.
Nu festar jag inte alls (kan bero på att jag är gravid, hahah), men jag är inte alls den festmänniskan. Det kan såklart vara roligt att gå och någon gång, men jag gillar mest att vara hemma och ta det lugnt.


Är du inte rädd för att inte kunna leva ditt ungdomsliv lika fullt ut?
Svar: Nej, absolut inte. Jag har redan levt det där typiska ungdomslivet och saknar det inte ett smack. Visst var det roliga tider, men inget jag kan tänka mig nu.


Vill du ha mer barn sedan och isåfall hur många?

Svar: Vill jag ha mer barn så kommer det bara att bli ett till. Två barn är lagom tycker jag, i alla fall för mig. Men någon gång längre fram så kanske det blir ett till, jag får se.


Hur ser du och Niklas på framtiden?

Svar: Vi båda har jobb, bor i en egen längenhet i Helsingborg och bara lever livet.


Om en ung tjej (runt 16/17 år) får veta att hon har blivit gravid nu, vilka tips/råd skulle du ge henne då som ung mamma?
Svar: Att vara starkt och stå på sig! En ung mamma har svårare att bli accepterad än en äldre mamma, så det gäller verkligen att stå på sig och klara sig igenom den skiten man kan få.

  

Har du några vänner runt din ålder som har barn?

Svar: Ja, två stycken.

  

Vad gör du på fritiden? Några intressen?

Svar: Jag gillar mest att vara hemma och ta det lugnt. Ligga framför TV:n och kolla på en TV-serie och mysa med katterna. Tar gärna promenader. Åker ner till staden ibland och fikar med mina vänner, eller gå och kolla i affärer. Orkar inte göra så mycket nuförtiden då graviditeten gör mig riktigt trött. Men jag gillar att göra lugna saker.


Beskriv dig med tre ord! Vilka ord skulle din familj och dina vänner beskriva dig med?

Svar: Perfektionist, plugghäst och otroligt ansvarsfull. Min familj och mina vänner skulle nog ha sagt detsamma!


Varför bloggar du?

Svar: Jag vill bevisa att en ung kan vara mamma och att det inte behöver vara svårt! Sedan så tycker jag det är kul att få dela med mig av mina händelser och jag gillar att skriva.


Hur många läsare har du dagligen?

Svar: Ca 1000 unika besökare.


Tjänar du pengar på din blogg?

Svar: Nej.


Vilka bloggar läser du?

Svar: Jag läser mina vänners bloggar, lite större bloggar som Kenza, Stina-Lee och Lily och sedan så läser jag massor av "mindre" olika bloggar varje dag.


Kommer du att blogga sedan när bebisen har kommit?
Svar: Ja, bloggen kommer att vara kvar!

Har du några piercingar och tatueringar? Om inte, vill du skaffa piercingar och tatueringar?

Svar: Jag har piercing i tungan och i öronen, har haft i navlen också men den tog jag ut nu under graviditeten. Tatueringar har jag inga, men det kommer att komma senare.


Vad gillar du för godis?

Svar: Choklad! Sedan så gillar jag inte så mycket godis, gillar mer kakor och bakelser.


Vart köper du oftast dina kläder?

Svar: Ginatricot.


Vad har du för musiksmak?

Svar: Mycket blandat. Det mesta går bra faktiskt. Kanske inte opera då. Jag lyssnar gärna på Lars Winnerbäck och nästan alla låtar som finns med i Scrubs.


Vad gillar du för filmer?

Svar: Jag är inte så mycket för filmer. Gillar mer tv-serier. Men om det ska vara film så vill jag se komedi!


Vilken kändis tycker du är snyggast?

Svar: Oj, det finns så många av dem! Tara Reid, Tila Tequila, systrarna Ohlsen och Lindsay Lohan är bara några få utav dem!


Har du någon fobi?

Svar: Jag gillar inte spindlar, insekter och andra småkryp.


Är du 92:a?

Svar: Ja.


Har du något mellannamn?

Svar: Ja, Linda.


Här har vi tjuven!Vecka 30. (v29+0).

Din kropp: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.

Barnet: Barnet väger ca 1600 g och är 38 cm lång. Hjärnan växer ihop mer och mer för att få plats i kraniet. Det börjar bli trångt, men ditt barn kan faktiskt slå en kullerbytta inne i livmodern. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud innefrån mammans kropp, bl.a ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en krafigt trafikerad gata. Nu ska barnet få mer hull och gå upp i vikt, men längden kommer endast öka marginellt.

Egna tankar: Nu är det "bara" 10 veckor kvar, som jag längtar! Jag har fått små bristningar på brösten men inget som jag stör mig på. Texten längst upp om kroppen stämmer inte alls in på mig. Jag började läcka råmjölk för flera veckor sedan och jag har varken några förvärkar eller sammandragningar än.


Sjätte besöket hos barnmorskan.

Jag älskar verkligen att man får gå och göra kontroller hos en barnmorska under graviditeten, så man ser att allting är bra och att bebisen växer. I vissa länder får man ju inte det och jag hade absolut inte klarat mig utan dessa besöken, alltid lika kul att gå dit!

Först fick jag lite papper, de papperna som jag ska ha med mig in på förlossningen sedan. På papperna står det att varken jag eller någon i min familj har en sjukdom, det står vad jag vägde innan graviditeten och min längd, mina och mammas telefonnummer, vilken blodgrupp jag har, att jag inte är allergiskt mot något och att jag inte har några infektioner osv. Helt kärnfrisk med andra ord! :).

Vi kollade mitt blodtryck och det var bra, som vanligt. Lyssnade på bebisens hjärtslag och de låg på 134, helt normalt. Vi mätte magen och allting växer som det ska. Jag fick även väga mig. Väger nu 64.4 kilo, två kilo mer än sist när jag var hos barnmorskan. Och nästan hela tio kilo mer än innan graviditeten! Men fortfarande bara magen och brösten som har blivit större, inte dåligt!

Därefter fick jag göra ett litet stick i fingret. Har aldrig gjort det innan men det var ju ingenting! Mitt blodsocker var bra. Mitt blodvärde hade höjt sig sedan sist men det var fortfarande lite för lågt, men ingen fara.

Tillsist så bokade vi in nya tider, och denna gången bokade vi in alla tider som jag ska vara där under graviditeten.

Lördagsmys.


Nisse 1 år idag!

Okej, för att vara helt ärlig så vet inte jag om det är exakt idag han fyller år, men enligt mina uträkningar så ska det vara idag. Har sagt till min mamma att ringa och fråga vilken dag det faktiskt är, men hon har inte gjort det än. Menmen, i vilket fall som helst så fyller han år runt det här datumet.

Till skillnad från den andra katten (Pojken) så har faktiskt Nissebus växt otroligt mycket. Vi fick han när han endast var åtta veckor gammal, han var så otroligt liten! Han kunde ligga i en handflata, han kunde inte hoppa upp i soffan eller i sängen, han kunde inte äns gå in i kattlådan, den var för hög. Här kommer bilder på honom under året som har gått:

Här har vi precis fått honom, så åtta veckor gammal:
Här är han runt fyra - fem månader gammal:Här har någon/några månader yttligare gått:Och såhär stor är han nu:


Kramkalas.


Vecka 29. (v28+0).

Kroppen: Livmoderns topp är ca 10 cm ovanför naveln nu. Måtten är omkring 27 till 30 cm. Liten eller stor mage spelar ingen roll, det som är viktigt är att din kurva ökar som den ska. En del gravida kan få problem med hemorojder eller åderbråck nu. Det är på grund av det ökade trycket på blodkärlen i underlivet och i benen.
Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger.

Barnet: Barnets mått är ca 37 cm mellan fot och huvud och den väger ca 1400 g. Det är trångt i livmodern och bebisen trycker med armbågar och knän. Genom stresshormoner som kommer via ditt blod till moderkakan kan bebisen känna om du är stressad eller upprörd. Alla sinnen är nu utvecklade. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

Egna tankar: Magen börjar bli riktigt rund och söt. Jag känner varenda liten rörelse bebisen gör och det känns mer än underbart. Magen växer och växer, men den är inte för stor och tung ännu. Jag lider fortfarande av sura uppstötningar / halsbränna och det börjar bli lite ansträngande att gå. Räcker med att jag går upp för några trappor så känner jag mig helt slut!


Unga föräldrar - träff 6.

Förra gången var sista gången med vår grupp i unga föräldrar. Men idag så fick man hänga med till djurparken om man ville, så jag och Niklas åkte med dit. Från vår grupp var det bara jag och Niklas, men från den andra gruppen (de unga föräldrarna som redan fått sina barn) så var alla med. Det var jättetrevligt! :).

Så idag var det inte något snack om barn eller så, det var bara ett litet äventyr på djurparken. Faktiskt kul, alla djuren var livliga och sprang och roade sig. De brukar annars vara lite halvslöa, iallafall de gångerna som jag har varit där förut. Vi hade dock otur med vädret. Det var först monligt och solen tittade fram ibland, men tillslut så öste regnet ner.BabyBjörn bärsele.


795 kronor, Coop Forum. Kan köpas i de flesta barnaffärer.

Intervju med alltombarn.se.

Igår kontaktade Emelie Lindgren mig via telefon och ville göra en intervju, vilket jag gärna ställde upp på! Emelie Lindgren är reporter hos alltombarn.se. Jag ska vara helt ärlig och säga att jag var jättenervös under intervjuen, jag hoppas bara inte att det märktes så tydligt, hahah. Men det gick jättbra tycker jag!

Intervjuen kan ni läsa här: Intervjun.


Vecka 28. (v27+0).

Kroppen: Livmoderns mått är mellan 26 och 29 cm. Din viktökning kan vara mellan 7 och 11 kg eller mer. Om din lilla bebis skulle födas nu finns det stora chanser att den skulle klara sig. Bara moderkakan väger 400 g, nästan ett halvt kilo. Framöver blir besöken hos MVC allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1100 gram och längden är omkring 35 cm och fötterna mäter 5 cm. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Hjärnans ytskikt börjar forma sin rätta form. Ögonbryn och ögonfransar har vanligtvis vuxit fram nu. Tunt och fjunigt hår täcker bebisens kropp. Bebisen fortsätter att vända på sig ända fram till några veckor innan förlossningen.

Egna tankar: Jag börjar känna mig stor och klumpig. Lite svårt att ta på sig både strumpor och skor. Jag längtar mer och mer efter bebisens ankomst.


Unga föräldrar - träff 5.

Idag var träffen på barnmorskemottagningen istället för hulta familjecentrum, minns inte varför faktiskt. Men det skulle vara något annat på hulta familjecentrum idag om jag minns rätt.

Idag gjorde vi inte så mycket. Satt ner och åt frukt och pratade om lite allt möjligt. Vi pratade mycket om efter förlossningen. Hur det funkar när moderkakan ska ut, varför man inte klipper bort hela navelsträngen på bebisen, när mensen kommer tillbaka, vad man kan använda för preventivmedel när man ammar, när man kan börja ha sex och tamponger... Ja, en massor helt enkelt.

Sedan pratade vi lite om hur vi kände inför förlossningen, och hur vi tyckte det var på förlossningsbesöket osv. :).Hej! Mitt namn är Elin. Jag blev gravid som 16-åring och är idag 25 år och mamma till tjejen Hanna som är 8 år.

I bloggen har jag skrivit om min resa, utmaningar, bebissnack, ungdomsliv och om vardagspusslet mellan skola, jobb, vänner och att vara mamma.
Kontakta mig:
elinzollfrank@hotmail.com

RSS 2.0